Olimpijski pobjednik i europski rekorder Marcel Jacobs trči 100 metara u Zagrebu!

Foto: BAPTISTE DANIEL

Nastup na 73. Boris Hanžeković memorijalu potvrdila je još jedna sjajna zvijezda svjetske atletike. Na 100 metara trčat će olimpijski pobjednik te europski prvak i rekorder u ovoj disciplini – Lamont Marcell Jacobs!

Jacobs je na Olimpijskim igrama u Tokiju senzacionalno došao do zlata istrčavši u finalu 100 metara za 9.80 sekundi, a zlato je osvojio i s talijanskom štafetom 4×100 metara. Nakon toga osvojio je zlato i na Europskom prvenstvu u Münchenu 2022. godine, a ima još i europsko i svjetsko dvoransko zlato na 60 metara.

Jacobsovim dolaskom je ionako jaka startna lista utrke na 100 metara na 73. Boris Hanžeković memorijalu još dobila na atraktivnosti. Podsjećamo, uz olimpijskog pobjednika će u nedjelju 10. rujna u 18:32 sati na stadionu Mladosti trčati i afrički rekorder i finalist ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti Ferdinand Omanyala čiji je osobni rekord 9.77, a ove godine je s 9.84 četvrti na svjetskoj ljestvici.

Bit će tu i Kishane Thompson koji je prije nekoliko dana na Dijamantnoj ligi u Xiamenu trčao 9.85 te Oblique Seville koji je proljetos trčao 9.86, a u finalu SP u Budimpešti je sa 9.88 zauzeo četvrto mjesto.

Nakon što se prije dvije godine Marvin Bracy s 9.86 približio na svega stotinku sekunde rekordu mitinga Usaina Bolta, taj će rekord u nedjelju biti na nikad većoj kušnji.