Memorijalnu utrku Boris Hanžeković trči i aktualni olimpijski pobjednik

Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara s preponama već je više od sedam desetljeća središnji događaj zagrebačkog mitinga, pa se o startnoj listi uvijek naročito vodi računa. Ni 73. Boris Hanžeković memorijal po tome neće biti iznimka.

Startna lista krcata je talentima i osvajačima medalja na velikim natjecanjima, pa već sada možemo najaviti spektakularnu utrku 10. rujna na stadionu Mladosti. Listu sudionika predvodi aktualni olimpijski pobjednik Hansle Parchment koji je prije desetak dana na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojio srebrnu medalju.

Uz njega će biti i brončani iz Budimpešte Daniel Roberts, te još dvojica finalista svjetskog prvenstva, Sasha Zhoya i Wilhem Belocian. Zhoya je i svjetski juniorski prvak i rekorder te europski mlađeseniorski prvak i vjerojatno jedan od budućih vladara ove discipline.

Rekord mitinga je odličnih 12.98 i još od 1999. ga drži Mark Crear. No, Parchment ima osobni rekord 12.94, Roberts 13.00, pa je i taj rekord u ovoj utrci vjerojatno u opasnosti

110 metara prepone – Privremena lista sudionika

  1. Sasha Zhoya FRA
  2. Lukas Cik HRV
  3. Daniel Roberts SAD
  4. Wilhem Belocian FRA
  5. Hansle Parchment JAM
  6. Louis François Mendy SEN
  7. Eric Edwards SAD