Budi dio zagrebačke sportske priče

Zagreb je grad koji je nevjerojatno isprepleten s prirodom. Vidljiva je ona u brojnim gradskim parkovima, u Zelenoj potkovi, u jezerima Bundek i Jarun te u zelenim površinama koje se nalaze raštrkane po cijelom gradu, dajući vedrinu zgradama i asfaltu. Pronađite svoju unutarnju motivaciju, spojite ugodno s korisnim i potrčite savskim nasipom, Jarunom ili Bundekom. Nevjerojatno je koliko se čari prirode može naći u srcu grada.

Ova kombinacija urbanog područja i prirode kao da je savršena pozornica za lagano, ležerno i detaljno istraživanje. Ne znate kako? Pokazat će vam lokalci koji su pravi stručnjaci za postizanje onog balansa između gradske vreve i opuštenosti: sve će obaviti, istražiti i iskusiti, no uvijek će uzeti dovoljno vremena kako bi u potpunosti u tome uživali.

Zagreb je glavni grad Hrvatske, što znači da ovdje događanjima nikad kraja i da se, neovisno o godišnjem dobu, uvijek javljaju novi koncepti i uvode nove ideje. Ovdje ćete pronaći brojne muzeje i galerije, restorane i kafiće, koncertne dvorane i kazališta. Ipak, priroda će vam uvijek podariti neku smirenost, pokazat će vam kako cijeniti male stvari u životu, usporiti tempo i posvetiti se onome što radite i što vidite.

Zagreb vam nudi idealne lokacije i terene za bavljenje sportom po vašem izboru, od nogometa na lokalnom igralištu, skijanja na Sljemenu do plivanja u jezeru Bundek. Velika je vjerojatnost i da ćete upoznati lokalce s istim interesima koji će vam otkriti još poneki skriveni biser.

Želite li ipak odmak od grada, uputite se u zeleni kraj koji ga okružuje i vrvi biciklističkim stazama namijenjenim svima – od ljubitelja ekstremnih brdskih vožnji do mirnih obiteljskih izleta u prirodu. Divan krajolik, znamenitosti zbog kojih ćete zastati i tek pokoji auto – zvuči kao savršen izlet na dva kotača.

Bilo da uživate u zelenilu parka Maksimir ili pak ispijate kavu u kafiću kraj jezera Bundek, uživajte u pogledu, atmosferi, doživljaju svih osjetila.

Na ovaj ćete način dobiti pravi dojam ovog grada, koji je zelen i ujedinjen s prirodom, no ujedno je i grad jakih modernih tendencija.