Tjedan dana do spektakla: Sandra protiv Allman i Pudenz lovi desetu pobjedu

Još je tjedan dana ostalo do velikog obračuna bacačica diska na 72. Boris Hanžeković memorijalu – WA Continental Tour Gold mitingu u Zagrebu.

Naša najbolja atletičarka i šesterostruka prvakinja Europe Sandra Perković lovit će svoju desetu pobjedu na domaćem mitingu, a sudeći prema imenima suparnica sa startne liste, to neće biti nimalo lako.

U Zagreb ponovno dolazi aktualna olimpijska pobjednica Valarie Allman koja je prošle godine uvjerljivo pobijedila na Hanžekovićevom memorijalu hicem od 69.63 metara. Ovu sezonu je otvorila američkim rekordom i najboljim rezultatom u svijetu u zadnjih 30 godina – 71.46, no na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu bila je treća, iza naše rekorderke.

Na 72. Boris Hanžeković memorijalu nastupit će i olimpijska i europska doprvakinja Kristin Pudenz, koja je u finalu Europskog prvenstva u Münchenu bacila osobni rekord (68.87) i ostala svega osam centimetara iza Sandre Perković.

Na stadionu Mladosti vidjet ćemo i brončanu iz Münchena Claudine Vitu čiji je najbolji ovogodišnji rezultat 65.20, a nakon osmog mjesta u Eugeneu i šestog u Münchenu dijelom diskaške elite postala je i naša druga bacačica diska, Marija Tolj (64.71).

Bacanje diska je na programu zagrebačkog mitinga u nedjelju 11. rujna u 19 sati.

Bacanje diska (Ž) – privremena startna lista
1. Sandra Perković (HRV)
2. Marija Tolj (HRV)
3. Laulauga Tausaga (SAD)
4. Valarie Allman (SAD)
5. Kristin Pudenz (NJEM)
6. Claudine Vita (NJEM)
7. Lisa Brix Pedersen (DAN)