Finale Erste Plave lige bit će održano na Sveticama

Finale ovogodišnje Erste Plave lige ipak nije otkazano, već je samo prebačeno u novi termin i na novu lokaciju. Održat će se u ponedjeljak, 13. rujna u 15 sati, na atletskom stadionu SRC Svetice.

Sve do prošle godine Finale Erste Plave lige je održavano u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića, na stadionu Mladosti. Zbog pandemije koronavirusa finale tog atletskog natjecanja osnovnoškolaca je lani otkazano, a ni ove godine, nažalost, ne može biti održano kao uvertira 71. Boris Hanžeković memorijalu.

Stroga pravila World Athleticsa trenutačno nalažu da svi sudionici natjecanja pod njihovom ingerencijom moraju imati COVID potvrde. Kada bi se finale Erste Plave lige održavalo u sklopu 71. Boris Hanžeković memorijala i sudionici finala Erste Plave lige bi se morali prilagoditi tim pravilima. Organizatori mitinga to ne bi mogli ispoštovati jer sukladno mjerama Nacionalnog stožera ne mogu od djece mlađe od 12 godina tražiti potvrdu da su cijepljena ili ih testirati na lokaciji.

Ovu iznimno složenu i osjetljivu situaciju bilo je moguće riješiti samo tako da se finale Erste Plave lige održi na nekom drugom stadionu ili u nekom drugom terminu. U dogovoru s klubovima suorganizatorima Erste Plave lige odlučeno je da se finale za one koji su ga izborili u kvalifikacijama održi dan prije 71. Boris Hanžeković memorijala, u ponedjeljak 13. rujna, na atletskom stadionu SRC Svetice u Zagrebu.

Izražavamo žaljenje i ispričavamo se natjecateljima, njihovim roditeljima, školama i klubovima koji su sudjelovali u iznimno uspješnim kvalifikacijama u devet hrvatskih gradova zbog toga što finale Erste Plave lige 2021, zbog ranije navedenih razloga, nije moguće održati u sklopu 71. Memorijala Borisa Hanžekovića. Vjerujemo da će i na Sveticama završnica ovog za našu atletiku vrlo važnog dječjeg natjecanja biti na razini koju ono zaslužuje i svim finalistima želimo puno uspjeha.