I trostruki osvajač olimpijskih odličja Kirani James trči u Zagrebu!

Jaku startnu listu trkača na 400 metara na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića predvodit će bivši svjetski prvak i olimpijski pobjednik Kirani James.

James je jedini atletičar koji je tri puta trčao u olimpijskom finalu na 400 metara, pri čemu je sva tri puta osvojio i medalju: zlato u Londonu 2012., srebro u Rio de Janeiru 2016. i broncu ove godine u Tokiju. Osobni rekord mu je 43.74, a u polufinalnoj utrci u Tokiju trčao je 43.88.

„Veselim se što ću ovu sezonu okončati u Zagrebu. Bit će to moj prvi dolazak na ovaj miting, ali i u Hrvatsku. Uzbuđen sam zbog dolaska i očekujem da ću trčati brzo, svakako na razini novog rekorda mitinga. Prije toga me očekuju još dva nastupa na mitinzima Dijamantne lige u Bruxellesu i Zürichu. Za sada sam vrlo zadovoljan svojom sezonom i trećom olimpijskom medaljom“, kaže Kirani James.

Na stadionu Mladosti će, između ostalih, 14. rujna trčati i Isaac Makwala, koji je u Tokiju nastupio u finalu, a sa štafetom Bocvane 4×400 metara osvojio olimpijsku broncu, te Dariusz Kowaluk koji je osvojio zlato u mješovitoj poljskoj štafeti 4×400 metara.

Rekord Memorijala Borisa Hanžekovića na 400 metara od 2017. godine drži Amerikanac Gil Roberts s 44.94.