Ryan Crouser s olimpijskim zlatom dolazi u Zagreb!

Ryan Crouser obranio je zlato olimpijskog pobjednika u bacanju kugle. Trostruki pobjednik i rekorder Memorijala Borisa Hanžekovića pobijedio je na Olimpijskim igrama u Tokiju hicem od 23.30 metra, što je drugi najbolji rezultat svih vremena, a u svih šest serija njegova je kugla letjela preko 22.50!

Već i prije finala Crouser je potvrdio svoj dolazak na 71. Boris Hanžeković Memorijal, pa ćemo ga 13. rujna ponovno gledati na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Crouser je, podsjetimo, prvi puta nastupio u Zagrebu 2016. godine, kada je s 22.28 pobijedio ispred Toma Walsha koji je bacio kuglu 22.21. Bilo je to prvo natjecanje nakon 1988. godine na kojem su dvojica bacača na istom natjecanju bacila kuglu dalje od 22.20.

Prošle godine je na Memorijalu Ivana Ivančića, kako se u posljednjih sedam godina naziva natjecanje bacača kugle na zagrebačkom mitingu, pobijedio s 22.74, što je najdalji hitac bačen na tlu Europe u posljednjih 30 godina.

Srebrnu medalju je u Tokiju s 22.65 osvojio Joe Kovacs, a brončanu s 22.47 Tom Walsh, također redoviti gosti natjecanja u bacanju kugle na Memorijalu Borisa Hanžekovića.