Sandri Perković četvrto mjesto u kišovitom olimpijskom finalu

Sandra Perković osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Dvostruka olimpijska pobjednica najdalje je bacila u trećoj seriji, kada je njezin disk letio do 65.01 metara. Tom vrlo dobrom hicu prethodio je hitac od 62.53 u prvoj seriji te neispravan pokušaj u drugoj seriji, nakon čega je uslijedila polusatna pauza zbog jakog pljuska koji se spustio na stadion i potopio bacalište. U zadnje tri serije Sandra je imala još dva neispravna hica i 63.25 u posljednjoj šestoj seriji.

„Prvi hitac mi je kliznuo iz ruke, drugi je bio divljački, a u četvrtoj seriji mi je kapala voda iz diska. Nije to razlog. Sezona je za mene bila puna kušnji, sve sam ih preživjela i došla sam ovdje. Nisam uspjela, no Pariz 2024. će biti drugačiji. Ovako se ne završava nijedan ciklus, pa tako ni moj“, rekla je Sandra odmah po završetku natjecanja.

Olimpijsko zlato osvojila je Amerikanka Valarie Allman, koja je već u prvoj seriji bacila pobjedničkih 68.98, srebrna je Njemica Kristin Pudenz s osobnim rekordom (66.86) iz pete serije, dok je aktualna svjetska prvakinja Yaime Perez osvojila brončano odličje hicem iz prve serije od 65.72 metra.

Sve tri osvajačice medalja gledali smo prethodnih godina i na Memorijalu Borisa Hanžekovića.

Naša rekorderka i deveterostruka pobjednica Memorijala Borisa Hanžekovića novu će prigodu za povijesno treće olimpijsko zlato imati, tako, već za tri godine u Parizu. Do tada ćemo se veseliti svakom njezinom nastupu na našem mitingu i njezinim novim rekordima.