Čudesni Tom Walsh priredio kišni spektakl na fontanama

Ni jaka kiša nije spriječila svjetskog prvaka Toma Walsha da po četvrti put pobijedi na natjecanju u bacanju kugle pokraj zagrebačkih fontana i pritom priredi pokislim gledateljima istinski spektakl.

Čudesni Novozelanđanin je u svih šest serija 5. Memorijala Ivana Ivančića prebacio 21 metar (21.63, 21.91, 21.13, 21.49, 21.74, 21.98), a najdalje je njegova kugla letjela u posljednjoj šestoj seriji, do dalekih 21.98.

„U ovim uvjetima sam vrlo zadovoljan svojim rezultatom, u normalnim okolnosti kugla bi išla daleko preko 22 metra. Jako, jako teško je bacati po ovakvom vremenu, kugla vam se kliže s vrata, krug je sklizak i pomalo si pothlađen. U svakom slučaju, ovo nisu najbolji uvjeti za daleke hice. I zato ponavljam, svi su odradili jako dobar posao i izvukli najviše iz ovoga“, rekao je Walsh, ne ostavljajući nimalo sumnje da ćemo ga na fontanama vidjeti i sljedeće godine:

„Ne bih to nizašto propustio. Poznato je da mi je ovo omiljeni miting, na kojem baš nikad nisam slabo bacao“, rekao je aktualni svjetski prvak vidno zadovoljan zadnjim natjecanjem prije Svjetskog prvenstva u Dohi.

Sjajne su rezultate u opisanim okolnostima ostvarili i drugoplasirani Darrell Hill s 21.50 i Joe Kovacs s 21.22 metra. Nesumnjivo je da će sva trojica biti kandidati za odličja u Dohi.

Hrvatski rekorder Filip Mihaljević, iako u vrlo dobroj formi, nije se najbolje snašao u uvjetima nenormalnima za bacanje kugle te je nakon dva prijestupa u trećoj seriji bacio 18.81 i zauzeo 12. mjesto.

Vidjeli smo, tako, još jedno spektakularno natjecanja na sad već kultnom bacalištu pokraj zagrebačkih fontana, kojeg ni uporna kiša posljednjih godina ne uspijeva pokvariti.

Rezultati 5. Memorijala Ivana Ivančića>>>