Obnovljena staza na Mladosti čeka najbrže svjetske trkače

Tjedan dana prije 69. Hanžekovićevog memorijala gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obišli su obnovljenu stazu na Mladosti.

„Želim još jednom zahvaliti Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću što su omogućili potpunu rekonstrukciju staze nakon punih 20 godina. Hanžekovićev memorijal je okosnica razvoja zagrebačke i hrvatske atletike i mi smo prilikom ove rekonstrukcije prije svega vodili računa o interesima zagrebačke i hrvatske atletike, koji su najveći korisinci ovog objekta. Od sljedeće godine IAAF uvodi novu kategoriju mitinga i mi želimo ostati u rangu vrhunskih mitinga kao što su Berlin, Stockholm i Hengelo. Što se tiče ovogodišnjeg mitinga, ponosni smo što i ove godine u glavnim ulogama imamo domaće atletske zvijezde koje predvodi naša zlatna Sandra Perković, veselimo se povratku Sare Kolak te sjajnom bacaču kugle Filipu Mihaljeviću“, rekla je Ivana Brkljačić.

Gradonačelnik Milan Bandić prisjetio se povijesti uređivanja stadiona Mladosti:

„Kad sam došao 2000. godine prvo smo radili reflektore na stadionu. Nakon toga smo više puta popravljali i krpali stazu i bacališta i sada je konačno došlo vrijeme za ozbiljnu obnovu. O mitingu neću puno govoriti samo ću reći kako vjerujem da će Sandra Perković opet bljesnuti i na obnovljenom bacalištu srušiti vlastiti rekord mitinga. I da preduhitrim vaše pitanje, reći ću dvije rečenice o Sveticama. Tamo ćemo napraviti najbolji sportski kompleks u Zagrebu. Projekt nogometnog stadiona radit ćemo po  želji Dinama, a atletsku stazu po želji atletičara.“

Na organizaciju mitinga i uređenje staze na Mladosti osvrnula se i predsjednica Organizacijskog odbora mitinga Jelena Pavičić Vukićević:

„Želim se, prije svega, zahvaliti svim volonterima i organizatorima koji vrijedno rade kako bi vrhunski svjetski atletičari osjetili onu poznatu atmosferu našeg mitinga i kako bi grad Zagreb od sljedeće godine bio u kategoriji onih gradova koji imaju vrhunske mitinge. Zahvaljujem klubovima, atletičarima i Zagrebačkom atletskom savezu na angažmanu jer sve ovo radimo zbog sporta i sportaša. Oni promoviraju naš sport u svijetu. A slika koja će s Hanžeka otići u svijet bit će najbolja promocija našeg grada.“

Podjela ulaznica za 69. Hanžekovićev memorijal počinje na Mladosti u utorak u 18 sati, dok za 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje u bacanju kugle na fontanama 2. rujna ulaznice nisu potrebne.