Sandra i Sara predvode svjetsku elitu na 69. Hanžekovićevom memorijalu

IWCH Zagreb Meeting 2019 – 69. Memorijal Borisa Hanžekovića bit će održan na obnovljenom stadionu Mladosti u Zagrebu, u utorak 3. rujna.

Ne treba, zapravo, bolje pozivnice za dolazak na najstarije sportsko natjecanje u Hrvatskoj od najave da će nakon dvije godine na Hanžeku opet nastupiti obje naše zlatne olimpijke iz Rija, Sandra Perković i Sara Kolak.

Što se mene tiče, idem srušiti rekord mitinga jer je ovaj aktualni 70.88 metara bačen na starom krugu, a sad stiže novi!“, najavila je ovogodišnji miting najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković.

Rekord mitinga u bacanju koplja sa 65.20 drži olimpijska pobjednica iz Atene Osleydes Menendez, i s velikom se vjerojatnošću može najaviti da ni taj rekord neće ‘preživjeti’ 3. rujna.

Osim navedenoga, na ovogodišnjem Hanžeku nas očekuje još cijeli niz atraktivnih disciplina: jurnjava ispod 10 sekundi u utrci na 100 metara sa svjetskim prvakom Justinom Gatlinom u glavnoj ulozi, spektakularna Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara prepone u kojoj će Sergej Šubenkov loviti četvrtu pobjedu u Zagrebu, povratak na stazu velike Allyson Felix uz koju će na 400 metara nastupiti i aktualna svjetska prvakinja Phyllis Francis. 

A, već 2. rujna na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice gledat ćemo 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle. U nikad boljoj sezoni čak su sedmorica kuglaša bacala preko 22 metra, a dolazak u Zagreb već su potvrdili aktualni svjetski prvak Tom Walsh, olimpijski i svjetski doprvak Joe Kovacs, Darrell Hill, Konrad Bukowiecki… A ovdje ih čeka novi hrvatski rekorder Filip Mihaljević, koji je ove godine bacio 21.84.

Očekuje nas još jedan veliki Hanžek.