Zagrljaj sporta i dobrote na 68. Hanžekovićevom memorijalu

Četvrtu godinu zaredom Hrvatski Caritas prisutan je na Memorijala Borisa Hanžekovića, dodajući ovoj vrhunskoj sportskoj priredbi plemenitu humanitarnu dimenziju u sklopu programa “Za 1000 radosti”. Ove godine pod nazivom “Daruj i obraduj!” prikupljamo novčana sredstva za pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

Navijajući za vrhunske svjetske atletičarke i atletičare, gledatelji na borilištima uz fontane, na stadionu u Mladosti, kao i oni uz televizijske ekrane, moći će pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 9010 ili novčanom uplatom putem stranice www.caritas.hr poduprijeti i svoje sugrađane koji iz dana u dan sudjeluju u teškim životnim natjecanjima – boreći se protiv siromaštva, oskudice, nezaposlenosti i bolesti.

Volonteri Hrvatskog Caritasa posjetiteljima mitinga podijelit će tisuće prigodnih kartica s naljepnicama Daruj i obraduj!, koje će ih, pričvršćene na torbu, jaknu ili ruksak, svakodnevno podsjećati da jedni druge možemo obradovati darujući ne samo novac nego i vrijeme, ljubav, suradnju, solidarnost, podršku, objed, prijateljstvo, iznenađenje, veselje, iskrenost…  

Sudjelovanjem u humanitarnom natjecanju u bacanju kugle u majicama Hrvatskog Caritasa, poznate osobe iz svijeta sporta, kulture, umjetnosti i medija će 3. rujna u 18.30 sati, neposredno uoči 4. Memorijala Ivana Ivančića, pozvati hrvatske građane da prate i podupru  „natjecatelje u neravnopravnim životnim okolnostima“, kao što to čine bodreći najveće zvijezde hrvatske i svjetske atletike.