Sandra na Mladosti: ‘Uz pravu podršku navijača, disk bi mogao ići preko 70 metara’

Svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković došla je na stadion na kojemu se najbolje osjeća, na zagrebačkoj Mladosti gdje će 29. kolovoza nastupiti na 67. Hanžekovićevom memorijalu.

“Sjajna je ova sezona, uspjela sam vratiti svjetski naslov i zlatnu medalju u svoje ruke. Još me čekaju četiri nastupa, tri na mitingu Dijamantne lige, u Birminghamu, u Zürichu i zatim na završnici u Bruxellesu te na Hanžeku. Prvi cilj sam ostvarila, a to je bila zlatna medalja iz Londona, sad krećem po pobjedu u Dijamantnoj ligi. I naravno, želim na Hanžeku srušiti rekord mitinga. Ako vrijeme bude dobro i uz podršku publike, sve je moguće, mogla bih pomaknuti granice”, kazala je Sandra Perković, najbolja svjetska diskašica.

Prije dvije godine, njezin disk je letio 69,88 metara, a s obzirom na nekoliko posljednjih nastupa i prosjek bacanja, a svjetsko zlato je osvojila hicem od 70,31 metar, gledatelji bi uz Savu mogli prvi put vidjeti i hitac preko 70 metara.

“Prvi put sam ovdje nastupila 2006. godine. Volim biti na Hanžeku, možda mi je najdraži nastup baš taj kad sam bacila rekord”, dodala je Sandra Perković koja nije samo u ulozi natjecateljice na Hanžekovićevom memorijalu.

“Na Hanžeku smo uvijek dobri domaćini, tu se najbolji svjetski atletičari sjajno osjećaju, opušteni su nakon velikih natjecanja. Dođite nas podržati”, dodala je raspoložena Sandra koju za dva dana očekuje nastup na mitingu u Birminghamu.

Sandra bi, dakako, voljela što jaču konkurenciju na Hanžeku.

“Neka se lijepo sve okupimo, pa da zatim krenemo na rasplet Dijamantne lige u Bruxelles”, zaključila je dobro raspoložena svjetska prvakinja.

Uz Sandru Perković bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Nikad nisam ni sumnjao da Sandra neće ostvariti takav uspjeh”, kazao je gradonačelnik Bandić koji je najboljoj hrvatskoj sportašici citirao velikog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića.

“Za let si dušo stvorena”, njegova je poruka Sandri Perković.

S obzirom na to da se Sandrin trener Edis Elkasević u medijima nakon povratka sa SP-a iz Londona požalio na zimske uvjete za trening, gdje najboljoj diskašici svijeta, olimpijskoj, svjetskoj i europskoj prvakinji treba hangar iz kojega će bacati, gradonačelnik Bandić je promptno obećao:

“Neka mi se Edis javi, pa to ćemo napraviti za jedan vikend. Sandra mora imati najbolje uvjete”.

Treću godinu za redom dio Hanžeka bit će i hrvatski Caritas.

“Znam da se sportaši bore za što bolje rezultate, ali ima puno ljudi koji se bore u teškim životnim okolnostima. Zato ćemo gledateljima mitinga podijeliti narukvice u našoj akciji Intervencija”, kazao je Boris Peterlin iz hrvatskog Caritasa.

Darovao je zatim Sandri Perković narukvicu s natpisom “Zašto ne slaviti?”, dok je gradonačelnik Bandić dobio prigodnu “Zašto ne stvarati?”.