Sara Kolak: „Domaći stadion je domaći stadion“

Na vrućih zagrebačkih +36 stupnjeva zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nije bilo teško pričekati Saru Kolak, olimpijsku pobjednicu u bacanju koplja i četvrtoplasiranu sa Svjetskog prvenstva u Londonu koja će nastupiti na 67. Hanžekovićevom memorijalu 29. kolovoza u Zagrebu.

U obilasku stadiona Mladosti na Savi pregledao je zagrebački gradonačelnik travnjak, stazu, zaletišta i bacališta te dočekao dolazak Sare Kolak u društvu direktorice IWCH mitinga Zagreb 2017 Ivane Brkljačić.

bandić1

„Sara, jesi živa? Biti četvrti na svijetu je veliki uspjeh, ne trebaš se zbog toga nikome opravdavati. Idemo delati, ti si još uvijek olimpijska pobjednica. Puno si napravila za promociju Hrvatske i Ludbrega, sretni smo što ćeš po prvi put nastupiti na Hanžeku, pred deset tisuća navijača. Neka te zdravlje i ruka posluže“, kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

„Za ovaj stadion vežu me moji atletski počeci. Velika mi je želja bila nastupiti prošle godine na mitingu, ali na kraju se nije poklopilo. Znam kako je na Hanžeku uvijek odlična atmosfera, bila sam puno puta u publici. Domaći stadion je domaći stadion“, kazala je najbolja hrvatska kopljašica Sara Kolak koja se s londonske kiše i +12 morala prebaciti na sparno zagrebačko ljeto.

Uz Kolak trebale bi nastupiti još četiri finalistice iz Londona, to su Martina Ratej, Kelsey-Lee Roberts, Elizabeth Gleadle i Tatjana Haladovič.

„Konkurencija je jaka, ali ja sam sebi uvijek najveća konkurencija“, dodala je Kolak koja je hicem od 64,95 metara na SP-u u Londonu zauzela četvrto mjesto.

„Sezona je pri kraju, čekaju nas još dva nastupa. Sara sad malo osjeća lakat što je i normalno nakon nastupa, ali do Dijamantne lige i Hanžeka će sve biti u redu. Ovo je najveći miting u regiji i žao nam je da nismo prošle godine mogli nastupiti. Još ćemo sve analizirati sa Svjetskog prvenstva, najvažnije je da je Sara zdrava. Sa šest natjecanja vratili smo se s medaljom, sa sedmog nažalost nismo“, kazao je trener olimpijske pobjednice, slovenski stručnjak Andrej Hajnšek.

sara1

„Naši atletičari su svojim sjajnim rezultatima u Londonu napravili najveći dio promocije Hanžeka. I ove godine bit će sjajna konkurencija, s najboljima na svijetu u nekim disciplinama. Vjerujem da je Stipe Žunić broncom iz Londona još više podignuo zanimanje za bacanje kugle koje će se održati na fontanama kraj NSB-a, u ponedjeljak 28. kolovoza. Dolaze nam svi medaljaši iz Londona, uz Žunića, tu su Walsh i Kovacs. Bacačima kugle ne trebamo posebno predstavljati naš miting jer su ovdje u fokusu, prave zvijezde. Od ostalih natjecatelja, dolazi nam svjetski doprvak na 400 metara Steven Gardiner i sjajni Isaac Makwala, svjetski prvak u skoku u dalj Luvo Manyonga dva svjetska prvaka u skoku s motkom, aktualni Sam Kendricks i bivši Shawnacy Barber“, kazala je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.