Je li, uopće, moguće bolje nego lani?

Uvijek kada se najavljuje Hanžekovićev memorijal postavlja se pitanje može li biti bolji negoli onaj prethodne godine. Kada je riječ o natjecanju u bacanju kugle na fontanama – koje od 2015. nosi naziv Memorijal Ivana Ivančića – odgovor je: teško, ali može!

Teško jer smo lani gledali najbolje natjecanje u bacanju kugle još od 1988. godine, kada su posljednji puta dva kuglaš na istom natjecanju bacila preko 22.20. Pobijedio je, podsjetimo, olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira Ryan Crouser s novim rekordom mitinga – 22.28, čime je za šest centimetara popravio šest godina stari rekord svog sunarodnjaka Christiana Cantwella. Drugi je s novim rekordom Oceanije bio pobjednik lanjske Dijamantne lige i dvostruki pobjednik zagrebačkog mitinga Tom Walsh, koji je kuglu bacio 22.21.

A da može i bolje jamči pogled na ovogodišnju svjetsku ljestvicu na kojoj je na prvom mjestu Crouser s 22.65, drugi je Joe Kovacs s 22.57, četvrti Walsz s 21.97…, a 11. naš Stipe Žunić s 21.48!

Dakle, pogledamo li samo rezultate ove četvorice lanjskih i vjerojatno i ovogodišnjih gostiju Zagreba, i lanjsko je fantastični natjecanje moguće ponoviti.

Kao bonus dodajmo i drugog našeg bacača kugle, Filipa Mihaljevića, koji je s 21.30 na 15. mjestu svjetske ljestvice.

Svakako treba 28. kolovoza biti pokraj gradskih fontana!

Satnicu ovogodišnjeg mitinga pogledajte OVDJE.