Sandri nova pobjeda i rekord mitinga u Rimu!

Sandra Perković pobijedila  je i u drugom ovogodišnjem nastupu na Dijamantnoj ligi, na Golden Gala Pietro Menea mitingu u Rimu.

Najbolja hrvatska sportašica nije u prve četiri serije mogla pronaći pravi hitac, pa je u vodstvu bila Kubanka Yaime Perez. No, onda je svjetska i olimpijska pobjednica bacila disk 68.93 metara, čime je srušila 32 godine star rekord mitinga koji je držala Bugarka Cvetanka Hristova.

„Jako sam zadovoljna ovim rezultatom no današnje natjecanje je bilo jako teško za mene. I dalje bacam daleko i osjećam se dobro, no morala sam mijenjati tehniku, pa sam imala problema s daljinama od 65 metara. Zato sam bila jako ljuta i rekla samoj sebi – ‘sad ili nikad, idemo na rekord mitinga’. Bila sam sretna kad sam ga na kraju i srušila“, rekla je nakon nastupa u Rimu najbolja svjetska diskašica.

Sandra Perković je, inače, druga hrvatska atletičarka koja je postavila rekord “dijamantnog” mitinga u Rimu, budući da je to u skoku u vis napravila Blanka Vlašić pobijedivši 2010. skokom od 203 cm.

REZULTATI MITINGA U RIMU>>>