Christophe Lemaitre konačno trči u Zagrebu!

Iako su posljednjih godina svi najbolji svjetski sprinteri trčali na Hanžekovićevom memorijalu, jednog još, ipak, dosad nismo vidjeli u Zagrebu. Gledat ćemo ga, konačno, 6. rujna.

Erik van Leeuwen (Wikipedia)
Foto: Erik van Leeuwen (Wikipedia)

Christophe Lemaitre iz Rija donosi brončanu olimpijsku medalju na 200  metara, a popis medalja najbržeg bijelog sprintera posljednjeg desetljeća uistinu je impresivan. Francuz uz spomenuto odličje ima još i svjetsku broncu na 200 metara iz 2011., broncu iz štafete 4×100 metara s OI u Londonu 2012. te tri zlata s europskih prvenstva na 100 i 200 metara. S čak osam europskih medalja najuspješniji je europski atletičar svih vremena!

U utrci na 200 metara na na Hanžeku će mu najveći suparnik biti Ramil Guliyev. Ljubiteljima atletike još je u sjećanju njegov lanjski nastup na našem mitingu. Gledatelji su već počeli napuštati stadion kad je Guliyev pola kruga projurio za sjajnih 19.88 i postavio novi rekord mitinga na 200 metara.

Na startnoj listi je i jedan od najboljih svjetskih 400-metraša Isaac Makwala, koji na 200 metara ima rekord 19.96, ali i odlični Kanađanin Aaron Brown čiji je rekord 20.00, a u Riju je pomogao štafeti Kanade na 4×100 metara da dođe do brončane medalje. Tu je i brončani s ovogodišnjeg EP u Amsterdamu Danny Talbot.

Ukratko, utrka na 200 metara za sladokusce i pravi izazov za našeg Zvonimira Ivaškovića!

Startna lista – 200 metara

Zvonimir IVAŠKOVIĆ              CRO
Christophe LEMAITRE            FRA
Isaac MAKWALA                   BOT
Aaron BROWN                       CAN
Ramil GULIYEV                      TUR
Danny TALBOT                       GBR
Solomon BOCKARIE               NED
Yacoub Salem YACOUB          BRN