Sandra najavila hitac preko 70 metara, a Bandić nastup Sare Kolak na Hanžeku!

Dva tjedna prije 66. Hanžekovićevog memorijala gradonačelnik Milan Bandić i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obišli su stadion Mladosti na Savi. Pridružile su im se i dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković te polufinalistica Olimpijskih igara u Riju na 100 metara prepone Andrea Ivančević.

„Miting se i ove godine održava u dva dana. Na novom bacalištu pokraj gradskih fontana je 5. rujna u 18:30 je bacanje kugle, dok je 6. rujna u 18 sati miting na Mladosti. Treba reći da je Grad Zagreb omogućio da oba dana ulaz za sve građane bude slobodan. Besplatne ulaznice za natjecanje na Mladosti moći će se podići od 3. Rujna na prodajnom mjestu SRC Mladost“, rekla je Ivana Brkljačić.

Andrea Ivančević komentirala je svoj nastup na OI U Riju, kojim usprkos tome što je dvaput trčala ispod 13 sekundi i ušla u polufinale, nije potpuno zadovoljna:

„Bila sam šest tjedana ozlijeđena, pa u Rio nisam došla u najboljoj formi. Drago mi je što čujem da je menadžer opet na Hanžeku složio jaku utrku na 100 prepone jer osjećam da bih do kraja sezone mogla popraviti hrvatski rekord.“

Nastup Sandre Perković u Riju nije trebalo posebno komentirati. Zanimalo nas je priprema li što posebno za Hanžek:

„Hanžek je u mojem kalendaru uvijek nešto posebno. Za moj najdraži miting uvijek pripremam nešto posebno i moj disk će sasvim sigurno daleko letjeti i 6. rujna. Ako gradonačelnik Bandić još uvijek čuva onaj bonus za hitac preko 70 metara, možda ćemo mu ga konačno uzeti!“

Gradonačelnik Milan Bandić, dakako, ne bi imao ništa protiv da se Sandrina „prijetnja“ ostvari:

© G.I. Tepeš„Kad smo prije 15 godina uređivali ovaj stadion nije još bilo ni Sandre, ni Blanke, ni Andreje, odnosno bile su još djevojčice. A sad smo dobili i Saru Kolak zbog koje ćemo ove godine na Hanžeku imati i bacanje koplja za atletičarke! Pozivam vas sve i na 2. Memorijal Ivana Ivančića na fontanama, na vjerojatno najljepšem bacalištu kugle u Europi“, rekao je zagrebački gradonačelnik.