Sandra i Asafa u inspekciji – u utorak po rekorde!

Obilazak stadiona Mladosti šest dana prije 65. Hanžekovićevog memorijala imao je dva značajna pojačanja: uz gradonačelnika Milana Bandića i organizatore mitinga u inspekciji staze bili su i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković te bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell.

„Ovo mi je jedan od najdražih mitinga. Pozivam navijače da me dođu podržati. Mislim da mogu još puno toga pokazati. Želim dobrim nastupom vratiti vjeru navijača u mene i spremna sam za dobar rezultat“, rekla je Sandra Perković pokraj bacališta na kojem će u utorak napadati rekord mitinga.

„Ova staza je vrlo brza, što prošle godine zbog kiše nisam uspio iskoristiti. Trenutačno sam u vrlo dobroj formi, konkurencija će u utorak biti odlična i vjerujem u utrku ispod 10 sekundi. Možda i na razini rekorda mitinga. Dobro se sjećam lanjskog nastupa u Zagrebu. Vrijeme je bilo očajno, nadam se kako će ove godine biti bolje. Želim pokazati koliko sam zaista brz“, rekao je Asafa Powell, koji je došao u Zagreb izravno iz Pekinga i koji će do mitinga svakodnevno trenirati na stadionu Mladosti.

A da bi do 8. rujna sve bilo spremno za rezultate koje najavljuju Sandra i Asafa brine se direktor natjecanja, Siniša Ergotić:

„Prije 27 godina sam prvi puta nastupao na Hanžeku u skoku u dalj, a sada sam u bitno drukčijoj ulozi. Uz sve službe Zagrebačkog holdinga koje su nam na raspolaganju nije teško napraviti vrhunski miting i upravo takav će i biti. Potražnja za besplatnim ulaznicama je već sada velika, pa pozivam sve da u utorak ujutro što prije, već od 9 sati, dođu u Sportski park Mladost po svoje ulaznice.“

Direktor mitinga Janko Goleš najavio je dolazak brojnih zvijezda:

„Već sada na startnim listama imamo čak 18 nositelja odličja sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, ali i brojne druge atletske zvijezde. Posebno ističem nastup Sandre Perković u bacanju diska i Andreje Ivančević na 100 metara prepone. Blanka Vlašić će, ako ne bude mogla skakati, biti naša draga gošća na tribinama. Bit će to miting uistinu vrlo visoke svjetske razine!“

Ovogodišnji Hanžek promovira akciju „Za 1000 radosti“ Hrvatskog Caritasa.

„Akcija prikupljanja pomoći onim hrvatskim obiteljima kojima je to nužno odvija se pod sloganom ‘Sve je moguće’. Upravo se u sportu taj slogan svakodnevno potvrđuje i pomaže onima koji su trenutačno na dnu da se podignu. Želim Sandri, Asafi i svim ostalima da i na Hanžeku, ali i na ostalim natjecanjima pokažu da je uistinu sve moguće“, rekao je Boris Peterlin iz Hrvatskog Caritasa, uručujući Sandri Perković i Asafi Powellu prigodne narukvice s porukama koje će dobiti i sve gledatelji na stadionu.

Gradonačelnik Milan Bandić ove godine je daleko zadovoljniji uređenošću stadiona negoli je to bio slučaj lani uoči mitinga.

f08„Što ja više mogu reći nakon svih mojih prethodnika! Najavili su spektakularan miting u svakom pogledu i tako će to i biti. Grad je tu uvijek da pruži podršku kad je potrebno, tako je sad, tako će i biti. Nepotrebno je da vam pored ovakvih svjetskih zvijezda kakve su Sandra i Asafa ja pričam o atletici. Sretni smo što Hanžek ide dalje i ako Bog da, da bude dobro vrijeme tijekom mitinga. To bi bilo super“, rekao je Bandić, koji je bio i vrlo optimističan kad je riječ o broju gledatelja koji će pratiti natjecanja na fontanama i na Mladosti:

„Imat ćemo 15 tisuća gledatelja, slobodno to napišite!“

Natjecanje u bacanju kugla pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića počinje pokraj zagrebačkih fontana u ponedjeljak 7. rujna u 19 sati, dok se natjecanja na Mladosti u utorak 8. rujna održavaju od 17:30.

Ulaz je oba dana besplatan.