Finalisti Erste Plave lige sa svjetskim zvijezdama

Erste Plava liga, jedinstveno atletsko natjecanje osmoškolaca koje organizira Atletski klub Pro Sport s partnerima, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima, i ove će godine svoju završnicu imati u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Tako će 8. rujna na stadionu Mladosti od 13:30 sati nastupiti 480 najboljih učenica i učenika 4., 5., 6. i 7. razreda osnovnih škola, koji su to izborili na kvalifikacijskim natjecanjima u Osijeku, Varaždinu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli i Zagrebu, na kojima je nastupilo rekordnih 4269 osmoškolaca.

Na finalu u Zagrebu nastupit će po dvoje najboljih iz svakog grada u svakoj od disciplina koje su na programu – u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj i u vis te u bacanju kugle i vortexa.
Planirano je da ekipe iz Zadra, Splita i Osijeka dođu u Zagrebu već 7. rujna u 18 sati. Na stadionu Mladosti im je osigurana večera, nakon čega će pokraj zagrebačkih fontana gledati Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle. Noćenje s doručkom je rezervirano u hostelu Arena, a 8. rujna u 11.30 na stadionu Mladost svi finalisti Erste Plave lige imaju zajednički ručak.

Nakon natjecanja, podjele vrijednih nagrada i druženja sa zvijezdama 65. Hanžekovićevog memorijala, povratak kućama svih sudionika planiran je oko 21 sat.

Popis finalista Erste Plave lige pogledajte OVDJE.

Satnicu finala Erste Plave lige pogledajte OVDJE.