Atletika na Hanžeku pobijedila kišu

Dvije pobjede ostvarile su hrvatske atletičarke na 64. Hanžekovićevom memorijalu. Ana Šimić pobijedila je sa 193 cm u skoku u vis, dok je Sandra Perković do pobjede u bacanju diska došla hicem od 65.09.

Sandra po kišovitom i hladnom vremenu nije mogla do rekorda mitinga (66.29), no i ovim je rezultatom svjetska, olimpijska i europska prvakinja bila jako zadovoljna.

„Uvjeti su bili užasni, bilo je tako hladno i bojala sam se kako će sve ispasti. Zadovoljna sam pobjedničkim hicem, drago mi je što sam pobijedila i zbog Ivančića, nedvojbeno najboljeg svjetskog bacačkog trenera“, kazala je Perković, koja će sezonu završiti na Kupu konfederacija u Marrakechu, gdje će predstavljati Europu.

„Važan mi je Marrakech, to je jedini naslov koji mi nedostaje i moram sezonu završiti s tom pobjedom. A ako i tamo bude padala kiša, onda stvarno…“, zaključila je Perković.

Ani Šimić pobjedu je donio skok preko 193 cm u prvom pokušaju, budući da je Blanki Vlašić to uspjelo tek u trećem.

„Sretna sam zbog pobjede, premda sam se nadala većim visinama. Nažalost, padala je kiša i bilo je hladno pa je bilo teško očekivati bolje rezultate. No, mogu zato biti prezadovoljna ovom sezonom. Osvojila sam medalju na Europskim prvenstvu i bila druga u Dijamantnoj ligi, stvarno se ne mogu požaliti“, kazala je Ana.

Blanka Vlašić se nakon tri godina vratila na Hanžek i skokom preko 193 cm po kiši bila je vrlo zadovoljna.

„Super sam se osjećala i šteta što je bilo tako ružno vrijeme. Bila sam spremna za dobar rezultat. Nažalost, nakon trećeg skoka sam osjetila kako mi tonus i eksplozivnost padaju, nisam uspjela zadržati toplinu. No, kada je prošli put padala kiša skočila sam ovdje samo 190. Zagreb je poseban, ovdje sam nastupala sigurno deset puta. Staza je super, također i ljudi, ovdje mi je stvarno super“, rekla je Blanka i dodala:

„Željela bih na Hanžeku ponovo napadati svjetski rekord!“

U Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone pobijedio je sa 19.39 Sergej Šubenkov, ispred Orlanda Ortege (13.42) i Ronnieja Asha (13.52). Aktualni svjetski rekorder i olimpijski pobjednik iz Londona Amerikanac Aries Merritt bio je četvrti (13.58).

„Super se osjećam nakon večerašnje pobjede. Načinio sam dosta tehničkih pogrešaka i srušio dosta preponama, međutim kada se pogleda kakva sam imena ostavio iza sebe i kakvi su uvjeti bili na stazi, mogu biti jako zadovoljan“, kazao je Šubenkov.

Rezultate mitinga pogledajte OVDJE.