Blanka: Možda još ipak negdje nastupim ove sezone

Blanka Vlašić ipak neće nastupiti na Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu.

Nakon večernjeg treninga u srijedu ona i njezin tim su, zbog bolne upale patelarne tetive lijevog koljena, odlučili otkazati nastup na ovom natjecanju.

„Nakon dobrih rezultata ove sezone mislila sam da mi to koljeno neće predstavljati problem, no zaustavilo me u ključnom trenutku. Nisam spremna riskirati novu ozljedu zbog Europskog prvenstva, jer ipak se tu radi o kvalifikacijama i finalu unutar tri dana. Može se reći da je razum pobijedio srce, da se ne bi ponovilo kao prošli puta kad sam se tri godine borila s ozljedama“, rekla je Blanka.

U tri spomenute godine Blanka je već propustila po jedno europsko i svjetsko prvenstvo te Olimpijske igre u Londonu. Uoči Europskog prvenstva u Zürichu bila je jedna od glavnih favoritkinja za zlato, budući da je jedina ove sezone dva puta skakala preko dva metra.

„Vjerujem da će biti još velikih natjecanja, a sada se moram posvetiti terapijama i onda sa svojim timom moram procijeniti što s ostatkom ove sezone. Možda ipak nastupim na još ponekom mitingu do kraja sezone, ali to je veliko možda, i samo u slučaju ako ne bude rizika za pogoršanje ozljede“, ostavila je ipak Blanka malu mogućnost brzog povratka na skakališta.

Blankinu izjavu poslušajte OVDJE.