Najbolji svjetski bacači kugle pokraj fontana 1. rujna!

Natjecanje u bacanju kugle na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu održat će se dan prije samog mitinga, 1. rujna, na prostoru pokraj fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice!

Bacanje kugle, koje je redovito jedna od najjačih disciplina na mitingu, ovime dodatno dobiva na atraktivnosti.

milan-bandic“Bacanje kugle na prostoru pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice Hanžek još jednom stavlja uz bok najvećim svjetskim mitinzima. U Zürichu bacaju kuglu na glavnom kolodvoru, u Stockholmu na trgu u centru grada, a Zagreb će, eto, 1. rujna ponuditi još atraktivniju lokaciju! U svijet će opet otići slike koje potvrđuju da je Zagreb istinska europska metropola”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji otpočetka podržava ideju održavanja pojedinih disciplina mitinga na atraktivnim gradskim lokacijama.

Direktorica Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić ističe sportsko i promotivno značenje organiziranja natjecanja u bacanju kugle dan prije mitinga u blizini gradskog središta:

Ivana_izjava6„Hanžek ovime postaje dvodnevni miting! Bacanje kugle održat ćemo 1. rujna u popodnevnim satima pokraj fontana, a dan kasnije na stadionu Mladosti slijedi finale školske Erste Plave lige i ostale discipline 64. Hanžekovićevog memorijala. Drago mi je da će ova uvijek sjajna disciplina sada dobiti još veću pozornost ljubitelja atletike i da će najbolje svjetske bacače kugle – među njima i naše Mulabegovića, Žunića, Premerua – doći gledati velik broj Zagrepčana i gostiju našeg grada. Osim toga, ovako i Gradu Zagrebu vraćamo dio uloženoga u organizaciju ove najstarije hrvatske sportske priredbe. “

Pogledajte i Cantwell: Ovdje mi je drugi dom