Stipe Žunić četvrti u Europi!

Zadranin Stipe Žunić osvojio je četvrto mjesto u bacanju kugle na Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu! Atletičar splitskog ASK-a koji studira na Floridi bacio je u drugoj seriji finala kuglu 20.68 metara, čime je postavio novi osobni rekord.

Naš kuglaš je, tako, u ciriškom finalu ispred sebe pustio samo aktualnog svjetskog prvaka Davida Storla (21.41), odličnog Španjolca Borju Vivasa (20.86.) i dvostrukog olimpijskog pobjednika Tomasza Majewskog (20.83). Za prvi nastup na nekom velikom natjecanju to je upravo senzacionalan rezultat našeg 23-godišnjeg bacača kugle.

Stipu sada s nestrpljenjem očekujemo na Hanžekovićevom memorijalu i bacanju kugle koje će se 1. rujna u 21 sat održati pokraj zagrebačkih fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice. Bit će tamo i bivši svjetski prvak Christian Cantwell, koji je proljetos na naš upit je li u Americi gledao Žunića rekao:

„Naravno, Žunića sam baš nedavno gledao. Zapravo, gledao sam ga već i prije pa vidim koliko je napredovao i postao puno brži u izbačaju. Uopće nije upitno da će uskoro prebaciti 21 metar.“

Rekorder Hanžekovićevog memorijala je, očito, dobro procijenio Stipine mogućnosti…