Bandić: Sandri dodatni bonus ako prebaci 70 metara! (FOTO i VIDEO)

Razgledavanjem stadiona Mladosti i konferencijom za novinare u ciljnoj ravnini atletske staze započeta je završna kampanja IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2013 – 63. Hanžekovićevog memorijala.

Prema riječima direktorice Mitinga Ivane Brkljačić očekuje se nastup 40-ak osvajača medalja s nedavnog Svjetskog prvenstva u Moskvi, a predstavljene startne liste bacanja diska i Memorijalne utrke Boris Hanžeković jamče reprizu finala Svjetskog prvenstva na Savi.

Svjetskoj prvakinji Sandri Perković će, tako, suparnice biti osvajačice srebra i bronce iz Moskve, Francuskinju Melanie Robert-Michon i Kubanku Yarelis Barrios, kao i četvrta iz Moskve, Njemica Nadine Müller.

Brkljačić, direktorica mitinga„Repriza finala Svjetskog prvenstva je i Memorijalna utrka na 110 metara prepone jer će u Zagreb stići sva tri osvajača medalja iz Moskve, zlatni i srebrni Amerikanci David Oliver i Ryan Wilson, te brončani Rus Sergej Šubenkov, a društvo na startu pravit će im i bivši svjetski rekorder, te olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008., Kubanac Dayron Robles“, rekla je Ivana Brkljačić.

„To što će sa svim tim zvijezdama nastupiti 480 finalista Erste Plave lige, u kojoj je nastupilo više od 4000 osmoškolaca iz cijele Hrvatske, najviše je što je Hanžekovićev memorijal dao hrvatskoj atletici i njezinoj popularizaciji“, naglasila je direktorica Mitinga.

Gradonačelnik Milan Bandić posebno se osvrnuo na nastup najbolje svjetske diskašice Sandre Perković, čije rezultate smatra čudesnima.

„Ono što Sandra radi u bacanju diska posljednjih godina graniči sa znanstvenom fantastikom, to je teško i zamisliti, a kamoli ostvariti: da netko s 23 godine ‘potaraca’ – kako to ona meni kaže – sve svoje suparnice i osvoji sve što se osvojiti može!“, rekao je Bandić, koji je najavio i posebnu nagradu ako Sandra na Savi prebaci 70 metara:

„Ako u Zagrebu prebaci 70 metara, onda ćemo se pobrinuti da joj za to isplatimo i dodatni bonus. Za najbolje ima novaca čak i u ovim recesijskim vremenima!“

Sušanj, predsjednik HAS-a„Ovaj miting hrvatska atletika treba jer već godinama ima svjetske klase uz koje se promoviraju Zagreb i Hrvatska. Stoga posebno zahvaljujem gradonačelniku Bandiću, jer ga realno nitko osim Grada Zagreba ne bi mogao organizirati”, naglasio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Luciano Sušanj.

Direktor HAS-a i izbornik hrvatske reprezentacije Siniša Ergotić kazao je kako će osim Sandre Perković priliku nastupiti na ‘Hanžeku’, zmeđu ostalih, imati još troje naših reprezentativaca iz Moskve.

Ergotić, direktor HAS-a„To su Ana Šimić, koja će nastupiti u ženskom visu, disciplini koja je postala tradicionalna na ovom mitingu, te Marin Premeru u bacanju kugle i Ivan Horvat u skoku s motkom, koji će imati priliku iskupiti se za lošiji nastup u Moskvi. Također bih se zahvalio organizatorima što su u program uvrstili B utrke na 100 i 400 metara u kojima će nastupiti veliki broj naših mladih atletičara, što nam je vrlo bitno s obzirom da nam je želja do Europskog prvenstva u Zürichu sljedeće godine formirati barem dvije štafete koje bi tamo nastupile”, rekao je Ergotić.

U nastavku možete pogledati video cijele konferencije za novinare.

Kao i fotografije:

[nggallery id=32]