Sandra osvojila i svjetsko zlato!

Sandra Perković na Hanžekovićev memorijal dolazi sa svjetskim zlatom iz Moskve! Olimpijska i europska prvakinja u bacanju diska u ruskoj je prijestolnici upotpunila kolekciju zlatnih medalja s velikih natjecanja, pobijedivši na Svjetskom prvenstvu sa 67.99 metara. To je hitac iz njezine najduže, druge  serije, a pobijedila bi i s preostala dva ispravna pokušaja: 67.52 u prvoj i 67.80 u četvrtoj seriji.

„Presretna sam jer sam ostvarila još jedan svoj san. Mukotrpno sam trenirala za ovo zlato, po šest sati dnevno. Bila sam počašćena ulogom favoritkinje u koju su me svi gurali, ali nije bilo lako. Željela sam baciti i dalje od pobjedničkih 67.99 metara, ali to nije bilo moguće jer je počela padati kiša. Nakon što sam prošle godine postala olimpijska prvakinja imala sam teških trenutaka početkom ove godine kada sam u siječnju ozlijedila rame, zbog čega nisam mogla trenirati mjesec i pol dana, što me užasno uzrujalo. Nakon  Svjetskog prvenstva u planu mi je otići na finale Dijamantne lige u Bruxellesu i tamo oboriti hrvatski rekord koji iznosi 69.11 metara”, rekla je Sandra nakon finala, otkrivajući i jedan detalj koji je dotada skrivala:

„Na treningu u petak su mi se ukočila leđa i u jednom trenutku sam se preplašila, pomislila da ću morati otkazati nastup na Svjetskom prvenstvu. To bi bilo strašno. Srećom, fizioterapeut je napravio odličan posao i već u kvalifikacijama nisam ništa osjetila.“

Srebro je, inače, u moskovskom finalu iznenađujuće osvojila Francuskinja Melina Robert-Michon (66.28 m), a broncu Kubanka Yarelys Barrios (64.96 m).

Naša najbolja sportašica je, tako, već sa 23 godine osvojila sve što se može osvojiti u svijetu atletike: prošle godine bila je olimpijska pobjednica u Londonu, dva puta je bila europska prvakinja, 2010. u Barceloni i 2012. u Helsinkiju. Nije željela propustiti osvojiti i zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu, a već je  osigurala i drugu ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi.

Ujedno, ona je i prva diskašica u povijesti koja je spojila sva tri velika naslova – europski, svjetski i olimpijski.

S velikim nestrpljenjem očekujemo i njezin nastup 3. rujna na ‘Hanžeku’!