Usain Bolt je velika želja, traži se sponzor

 

Nakon spektakla kojeg je prošle godine priredio Tyson Gay, koji je sa 9.92 na 100 metara postavio rekord zagrebačkog mitinga, direktorica Ivana Brkljačić i menadžer IAAF World Challenge Zagreb Daniel Wessfeldt spremaju novu poslasticu na Mladosti.
Hanžek su kroz povijest pohodile najveće zvijezde svjetske Kraljice sportova, velika poglavlja atletske priče ispisivali su brojni olimpijski pobjednici, svjetski prvaci i svjetski rekorderi. Od Alberta Juantorene, preko Reinalda Nehemiaha, Ane Quirot, Patricka Sjöberga, Jana Železnog, Noureddinea Morcelija, Denisa Mitchella, Leroya Burrella, Ivana Pedrosa, Javiera Sotomayora, Colina Jacksona, Gail Devers, Merlene Ottey, pa sve do Xianga Liua, Dayrona Roblesa, Tysona Gaya…[:]

Manje je, pak, poznato da je na stadionu Mladosti uz Savu trčao i Usain Bolt. Najveća atletska zvijezda današnjice je 2006. na Hanžeku pobijedio na 200 metara. Tada je Bolt bio tek talentirani dečko s Jamajke, no, i ta priča je jedan od argumenata u realizaciji velike želje oko povratka najbržeg čovjeka svih vremena u Zagreb.

Prošlog tjedna su Ivana Brkljačić i Daniel Wessfeldt pohodili miting Dijamantne lige u Oslu, gdje je Bolt pobijedio u utrci na 200 metara sa 19.86, te su uspostavljeni kontakti s čovjekom koji bi Hanžek izdignuo na puno višu razinu.

Usain Bolt je najveća želja, no, njegov dolazak uvjetovan je financijama, odnosno limitiranim proračunom. Stoga Bolta u Zagreb može dovesti samo sponzor, kojem bi se takvo ulaganje višestruko isplatilo. A da je tako, pokazalo se i prošlog tjedna u Oslu Tamo je dva dana vlada ‘Boltmania. Jer, gdjegod se Usain Bolt pojavi, izazove neviđenu gužvu, veliki interes, sve što sponzor uloži u njegov dolazak, jednostavno se mora vratiti. I nije Oslo jedini primjer, nešto slično se dogodilo i nekoliko dana ranije u Ostravi, na mitingu iste kategorije u koju spada Hanžek. Ne sumnjamo da bi ‘Boltmania’ vladala i u Zagrebu…