Sedam dobitnika dijamantnog trofeja stiže u Zagreb

Nakon što je u Bruxellesu stavljen zastor na prvu sezonu Dijamantne lige organizatori mitinga IAAF World Challenge Zagreb 2010. s ponosom mogu najaviti da će 1. rujna od 17 sati u Športskom parku Mladost nastupiti čak sedam pobjednika Dijamantne utrke. Dakle, u gotovo polovici disciplina koje su u programu mitinga Zagrepčani će moći vidjeti najboljeg ili najbolju na svijetu ove godine! I kao dodatak tome u Zagrebu će se odlučiti i pobjednik Hammer Challengea u muškoj konkurenciji jer bacanje kladiva nije u rasporedu Dijamantne lige. Listu atletičarki predvodi najbolja visašica svijeta i jedina koja je pobijedila u svih sedam nastupa u jednoj disciplini – Blanka Vlašić. Najbolja hrvatska sportašica jedina je sakupila maksimalna 32 boda i s takvom reputacijom stiže na 60. jubilarni memorijal Borisa Hanžekovića.
Kod atletičara prvo je ime, bez sumnje, američki rekorder na 100 metara Tyson Gay koji je u Belgiji po kiši i hladnom vremenom trčao 9.79 sekundi što je samo stotinku sporije od njegovog najboljeg rezultata na svijetu ove sezone. Naravno da je pobijedio i s osam bodova osigurao trofej s velikim dijamantnom.
Konkurencija u bacanju kugle je „za prste polizati“. Christian Cantwell je drugim mjestom potvrdio ukupnu pobjedu, ali će u Zagrebu htjeti uzvratiti Resseu Hoffi koji ga je prebacivši 22 metra (22,16) pobijedio u Bruxellesu. U glavni grad Hrvatske stiže i treći kuglaš koji jamči spektakularnu bacačku večer – Tomasz Majewski.
Pobjednik Dijamantne utrke je i izvrsni preponaš Bershawn Jackson koji je ponovno trčao brže od 48 sekundi, a na „Hanžekovića“ stiže i „dijamant“ skoka u dalj Dwight Phillips. U ženskoj konkurenciji premijerne dijamantne trofeje zaslužile su i jamajčanska trkačica na 400 metara s preponama Kaliese Spencer te odlična kubanska troskokašica Yargelis Savigne.

Pobjednici Dijamantne utrke koji nastupaju u Zagrebu:

Tyson Gay (100 metara)
Bershawn Jackson (400 metara s preponama)
Dwight Phillips (skok u dalj)
Christian Cantwell (bacanje kugle)
Kaliese Spencer (400 metara s preponama)
Blanka Vlašić (skok u vis)
Yargelis Savigne (troskok)