Hrvatske dive uvjerljivo najbolje u Šangaju

Shangai  15.05.2011. –  najbolje hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković uvjerljivo su pobjedile konkurenciju na prvom ovogodišnjem nastupu Dijamantne lige. Prva je nastupila Sandra Perković u bacanju diska i osvojila 4 boda sa hicem 65.68 m i postavila novi rekord mitinga. Drugo mjesto osvojila je Kineskinja Yanfei Li sa rezultatom 62,73 m , a treće mjesto ovojila je svjetska prvakinja iz Berlina Australka Deni Samuels sa rezultatom 61,98 m. Sandra je ovim nastupom pokazala konkurenciji da je trenutačno uvjerljivo najbolja bacačica diska na svijetu.

Nakon Sandre istom lakoćom Blanka Vlašić pomela je konkurenciju u skoku u vis preskočivši 194 cm. Drugo mjesto sa 190 cm dijelile su  čak tri atletičarke Nadezhda Dusanova , Vita Styopina i Xingjuan Zheng.

Priča dana je i Liu Xiang, 28-godišnji kineski atletičar, koji se nakon duge borbe s ozljedama vratio pobjedama i prekinuo niz od čak osamnaest pobjeda Amerikanca Davida Olivera na dionici 110 metara s preponama.

Odlične rezultate ostvarili su i sprinteri na utrci  100 m. Svjetski prvak i bivši svjetski rekorder  Asafa Powell  pobjedio je sa rezultatom  9.95 sek  , drugo mjesto pripalo je Amerikancu Michaelu Rodgersu (10.01 sek), dok je treći bio  Jamajčanin Mario Forsythe (10.12 sek).